În ASEM s-a desfăşurat Conferința Studențească – „Drepturile omului: de la concept și exigențe la distorsiuni și orientări contemporane”

8 (2)

În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, celebrată anual la nivel mondial, astăzi, 10.12.2021, în Academia de Studii Economice a Moldovei s-a desfăşurat Conferința Studențească – „Drepturile omului: de la concept și exigențe la distorsiuni și orientări contemporane”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul „Drept” al Facultății „Economie Generală şi Drept”, ASEM, împreună cu ELSA ASEM și Centrul de Studii Constituționale și Educație a Drepturilor Omului şi este dedicat aniversării a 70 de ani a profesorului universitar Boris Negru, jurist, expert în drept constituțional, deținător al ”Ordinului Republicii”.

Cu mesaj de deschidere a fost prezent Decanul Facultăţii „Economie Generală şi Drept”, Zaporojan Veaceslav, dr. conf. univ., iar Rectorul ASEM, Belostecinic Grigore, dr. hab., prof. univ., academician a venit cu mesaj de salut şi de felicitare adresat profesorului universitar Boris Negru.

În calitate de invitaţi speciali ai conferinţei, au participat Tudorel Toader, dr., prof. univ., Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Marieta Safta, prim magistrată-asistentă al Curții Constituționale din România, doctoră în drept, conferențiară universitară la Universitatea „Titu Maiorescu” România, membră al Școlii Doctorale Drept al Academiei de Studii Economice din București. De asemenea, a intervenit cu o comunicare profesorul universitar, expert în drept constituţional, Dl.Boris Negru.Scopul evenimentului este sporirea cunoștințelor tuturor participanților în domeniul drepturilor omului și dezvoltarea abilităților în domeniul jurisprudenței, iar programul conferinței întruneşte lucrările atât a studenţilor ASEM, cât şi a studenţilor din alte instituţii de învăţământ superior şi cuprind un amplu areal de tematici.

Toate rapoartele studenţilor urmează a fi integrate pe platforma românească JURIDICE NEXT – https://next.juridice.ro/, un proiect de apropiere a studenților, dar și o platformă de motivare în atingerea propriilor obiective, de publicarea de articole, de promovare a evenimentelor studențești, a recenziilor de manuale etc,

Evenimentul se desfăşoară în format mixt: cu prezență fizică în sala 203, blocul „F”, ASEM și online, fiind organizat de: Zaporojan Veaceslav, dr., conf.univ., Tighineanu Alexandra, dr. conf.univ., şi  Carolina Ciugureanu-Mihailuță, dr., conf. univ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente