miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Bosal Solutions prezintă 4 drone agricole performante DJI, disponibile pe piața Moldovei

FOTO. Bosal Solutions prezintă 4 drone agricole performante DJI, disponibile pe piața Moldovei

Recomandate

Piața de prestare a serviciilor în agricultură cu ajutorul dronelor a crescut considerabil în ultimii doi ani în Moldova.

O bună parte din fermieri au testat eficiența acestora în propriile câmpuri și s-au convins de rezultate, iar unii chiar au achiziționat drone pentru a le utiliza în întreprinderi.

Compania Bosal Solutions, dealer autorizat al dronelor DJI în Republica Moldova, a prezentat în cadrul unui eveniment Impactul implementării dronelor în agricultură, experiența Moldovei în anul 2021.

În baza rezultatelor obținute pe piața locală, compania își propune să presteze servicii de calitate fermierilor, dar și să implementeze mai multe proiecte.

„Unul dintre obiectivele de bază ale companiei este prestarea serviciilor eficiente. Astfel, la preluarea oricărei comenzi se ține cont neapărat de condițiile din teren, inclusiv cantitatea de precipitații, viteza vântului, cât și alți factori, astfel încât tratamentele să fie realizate calitativ.

Pentru a realiza pulverizarea eficient, este important să ținem cont de parametrii de zbor ai dronelor: dacă e să vorbim de culturile joase, este recomandată o viteză de zbor de 25-26 de kilometri pe oră, pe când la culturile mai înalte, cum ar fi floarea-soarelui sau porumbul, optimă ar fi viteza de lucru de 20 de kilometri pe oră”, A specificat Alexandru Casap, directorul companiei Bosal Solutions.

Pentru a realiza lucrările calitativ, este importantă și o analiză minuțioasă a terenului, dar și monitorizarea stării culturilor pe parcursul vegetației.

Astfel, dronele Phantom 4 RTK și 4 Multispectral scanează și determină starea plantelor pentru ca ulterior informația obținută să fie utilizată la realizarea tratamentelor cu drone cum ar fi AGRAS T20 sau AGRAS T30.

Prezentăm o scurtă caracteristică a acestora:

Phantom 4 RTK – cu ajutorul acesteia poate fi realizată cartografierea exactă a terenului, evitând erorile de poziționare a dronei pe hartă de până la un centimetru.

P4 Multispectral dronă echipată cu o cameră multispectrală pentru colectarea datelor despre indicii de vegetație ai plantelor și determinarea stării de sănătate a plantelor, monitorizarea dezvoltării acestora.

Datorită datelor colectate, operatorul poate interveni în momentul optim realizând tratamentele în teren, în focarele existente de dezvoltare a bolilor sau pe toată suprafața.

AGRAS T20 – dronă eficientă în realizarea tratamentelor fitosanitare pe terenurile agricole, atât la culturile de câmp, cât și în vii sau livezi.

Dotată cu un radar digital omnidirecțional, T20 este stabilă și sigură în timpul zborului, oferind utilizatorilor rezultate eficiente.

AGRAS T30 – dotată cu un rezervor de pulverizare de 30 de litri, duce eficiența pulverizării la noi culmi.

Construcția permite o pulverizare mai eficientă, în special pentru pomii fructiferi, ajutând la reducerea utilizării îngrășămintelor și la creșterea calității dispersiei la nivelul celor mai bune practici, bazându-se pe datele colectate din teren.

Drona AGRAS T30 poate realiza tratamentele pe o suprafață de până la 135 de hectare pe zi. Aceasta dispune și de un sistem de dispersie a fertilizatorilor tari.

În 2022, Compania Bosal Solutions va continua să comercializeze dronele descrise mai sus și să presteze servicii de aplicare a tratamentelor.

Totodată, compania a lansat pe piață și alte soluții inovatoare, disponibile pe bosalsolutions.md.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale