Maimuțele promit - cer o altfel de politică. Mai mulți tineri mascați au protestat în fața Parlamentului

Protest neobișnuit la Parlament. Circa 20 de persoane mascate în maimuțe au manifestat în fața Legislativului, în timp ce în clădire se desfășura ședința plenară. Cu pancarte pe care scria „Pentru o Moldovă democrată și prosperă” și „Venim să facem bine”, aceștia au declarat că își doresc o altfel de politică, una care să unească oamenii.

Foto: Maimuțele

Sub privirile uimite ale trecătorilor, cei 20 de protestatari au manifestat în fața Legislativului preț de circa o oră.

„Am obosit deja de show-urile politice, vedem același film care se repetă de 30 de ani iar și iar. Ne-am săturat de promisiuni, de politicieni care se ceartă și credem că avem nevoie de un suflu nou. Așa că vă anunțăm că noi vom aduce o altfel de politică, una care să unească și să fie pe placul tuturor. Suntem foarte hotărâți să mergem mai departe și în curând veți mai auzi de noi”, a declarat unul dintre manifestanți.



Pe pancartele cu care au venit protestatarii se puteau citi mai multe mesaje asemănătoare cu sloganele unor partide, printre acestea: „Gospodarul de întoarce”, „Fapte, nu vorbe”, „Salvăm capitala, apoi salvăm și țara”.



Protestatarii au refuzat să spună dacă fac sau nu parte dintr-o formațiune politică, menționând doar că vor urma și alte acțiunii în spațiul public. Aceștia spun că, deocamdată, preferă să nu-și dezvăluie identitatea.


Pub