Ultima oră! Demisia Nataliei Moloșag, aprobată unanim și „fără întrebări” de Parlament
Parlamentul a aprobat astăzi la ședința plenară, demisia Nataliei Moloșag din funcția de Ombudsman, după un scandal legat de „consilierul proxenet”. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de către 82 de deputați și „fără întrebări”.
Foto: parlament.md

Proiectul de hotărâre mai prevede că funcția de Avocat al Poporului rămâne vacantă. Totodată, până la numirea de către Parlament a altei persoane în funcția dată, interimatul va fi preluat de Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru Drepturile Copilului.

Avocatul Poporului Natalia Moloșag anunță despre faptul că la „09 decembrie 2021 a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova”. Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a „constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie - 08 decembrie 2021 de către comisia de inventariere”.

Natalia Moloșag a demisionat pe 2 decembrie, după un scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”.

Avocata Poporului a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

După acest scandal public, președinta Maia Sandu, al cărei avocată a fost anterior Natalia Moloșag, a declarat că nu o cunoaște personal, iar explicațiile acesteia „se pare că nu au fost convingătoare”.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. 

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.



Pub