(video) Dispute pe drapelul UE în Parlament. Grosu: Avem aici o „enciclopedie”, vă argumentează. Voronin: Eu știu mai bine decât enciclobilele voastre

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin l-a întrebat pe speakerul Legislativului care este „statutul juridic al materiei albastre de pe scena Parlamentului”, cu referință la drapelul Uniunii Europene. Deputații PAS i-au amintiti lui Voronin că primele declarații privind integrarea europeană au fost aprobate la nivel de stat în anii 2005-2006, când liderul PCRM era președinte de țară.

Foto: UNIMEDIA

„Am o întrebare mai simplă, ce statut are această materie albastră pe scena Parlamentului?”, a întrebat Voronin.

„Pentru unii colegi, care probabil le-a scăpat - acest drapel simbolizeaza Uniunea... cooorect, Europeană. Dacă avem gust de glume - râdem, glumim, dar și la treabă ne punem”, a răspuns Igor Grosu.

„Eu am întrebat ce statut în RM are el? Oficial. În Constituție e descris drapelul RM și stema, acesta ce statut juridic oficial are?”, a insistat liderul comuniștilor.

„Statutul lui își trage istoricul din 2005-2006 când chiar un minister a fost redenumit în Integrare Europeană și exprimă voința poporului. Am explicat așa țărănește și pe degete”, nu s-a lăsat nici Grosu.

„La 24 martie 2005, Parlamentul a adoptat declarația de integrare UE unanim, probabil de atunci”, a adăugat deputatul PAS Oazu Nantoi.

„Noi avem aici o „enciclopedie”, care știe și ora când s-au votat anumite documente și cine era în fruntea statului”, l-a lăudat Grosu.

„Voi nu înțelegeți sau nu vreți să înțelegeți. Toate celelalte eu le cunosc mai bine decât „enciclobilele” voastre”, a continuat Voronin.

„Este necesar de a reglementa clar - când, cum și în ce condiții se instalează simboluri ale statelor străine sau ale organizațiilor internaționale și atunci vor dispărea toate întrebările”, i-a sărit în ajutor deputatul PCRM, Oleg Reidman.


Pub