Un tânăr s-a pornit la prieteni, în România, cu dopanți în bagaje: Le-ar fi luat pentru uz personal

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, cetățean din Republica Moldova a fost reținut de către poliția de frontieră pentru că avea la el unsprezece recipiente de sticlă care erau inscripţionate cu denumirea unor substanţe dopante de risc incluse în lista substanţelor interzise.

Foto: Polițiia de Frontieră

Potrivit informațiilor, la data de 09 decembrie , în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un autoturism, un cetăţean din R. Moldova. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, colegii noștri descoperind în bagajele bărbatului, scunse şi nedeclarate, unsprezece recipiente de sticlă care erau inscripţionate cu denumirea unor substanţe dopante de risc incluse în lista substanţelor interzise.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat fiolele pentru folosire proprie şi nu avea cunoştinţă despre faptul că nu are voie să le introducă în România sau că sunt substanţe dopante de risc, intenţionând doar să meargă în vizită la nişte prieteni în municipiul Bucureşti, neinformându-se despre legislaţia în domeniu.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc fără autorizație emisă de autoritățile competente.

Întreaga cantitate de substanțe dopante a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.


Pub