Biden l-a amenințat cu sancțiuni pe Putin: Suntem îngrijorați de o eventuală escaladare a situației din Ucraina
Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că Rusia se va confrunta cu „sancţiuni severe, în special economice” în cazul unei escaladări militare în Ucraina, în cadrul summitului virtual de marţi între cei doi şefi de stat, scrie digi24.ro.
Foto: digi24.ro

Casa Albă spune că președintele Joe Biden i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Statele Unite sunt pregătite să lanseze măsuri economice puternice în cazul în care Rusia invadează Ucraina, semnalând că aceste noi măsuri ar avea un impact mai mare decât sancțiunile emise în 2014, care nu au reușit să oprească Rusia din a ocupa Crimeea, transmite CNN.

„Vă privesc în ochi și vă spun, așa cum președintele Biden l-a privit în ochi pe Putin și i-a spus astăzi, că lucrurile pe care nu le-am făcut în 2014 suntem pregătiți să le facem acum”, a declarat consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan reporterilor marți după-amiază, după videoconferința dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

„Preşedintele Biden a exprimat profunda îngrijorare a SUA şi a aliaţilor noştri europeni escaladarea forţelor ruse în jurul Ucrainei şi a precizat că SUA şi aliaţii noştri vor răspunde cu măsuri economice şi de altă natură puternice în cazul unei escalade militare”, se arată într-un scurt comunicat al Casei Albe.

Biden şi-a reiterat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a cerut detensionarea şi revenirea la diplomaţie.

Cei doi lideri au abordat de asemenea dialogul ruso-american asupra securităţii strategice, securităţii cibernetice şi dosarul privind provocările lansate de Iran, în cursul întâlnirii lor de doua ore, transmite Agerpres.


Pub