La nici 4 luni de la numire, șeful ANTA a demisionat. Care este motivul invocat

Șeful Agenției Naționale Transport Auto, Andrei Sîngereanu, numit în funcție în luna august, și-a depus cererea de demisie. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Foto: fb/AndreiSpînu

Andrei Sîngereanu a depus cererea de demisie din funcția de director al Agenției Naționale Transport Auto ieri, 8 decembrie. „Și-a depus demisia și eu am acceptat-o. Au fost invocate motive personale”, a precizat Andrei Spînu, pentru UNIMEDIA.

Întrebat dacă plecarea din funcție a șefului ANTA vine drept urmare a grevei transportatorilor și acuzațiilor acestora aduse lui Sîngereanu, Spînu a răspuns că demisia nu are nicio „legătură cu greva transportatorilor”.

Andrei Sîngereanu a fost prezentat echipei ANTA și Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale la 19 august 2021.

„I-am urat succes în activitatea profesională și i-am asigurat tot sprijinul ministerului în buna funcționarea a acestei structuri, care are multe restanțe la capitolul corupție. Am mulțumit colectivului, celor care vor dori să colaboreze în spiritul corectitudinii și respectului și le-am accentuat ca începând de „astăzi" să întrerupem practicile vicioase mai vechi, că de altfel, vom lua măsuri mai drastice”, a menționat atunci ministrul Spînu.

Anterior, transportatorii au acuzat Ministerul Infrastructurii că ar „proteja jaful comis de gările grupării Șor-Andronachi-Vîlcu și schemele corupționale care se implementează acum de administrația ANTA, care este cea mai coruptă și incompetentă din istoria acestei instituții, scheme care în mod insistent rămân ”neobservate” de MIDR”.


Pub