Năstase, despre Moloșag: Catastrofă. Cum a ajuns această doamnă, prin prisma agramației pe care ne-a demonstrat-o, Avocată a Poporului?

Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, a comentat situația recentă la Oficiul Avocatul Poporului. „Cum a ajuns această doamnă să fie Avocată a Poporului, prin prima agramației pe care ne-a demnostrat-o, să fie iertată că este o doamnă totuși?, a declarat Năstase în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Întrebarea care v-o pun și mi-o pun și eu cum a ajuns această doamnă să fie Avocată a Poporului, prin prima agramației pe care ne-a demnostrat-o, să fie iertată că este o doamnă totuși. Eu aș vrea să văd testul, nu, la limba română nu, dar la ce a scris ea ca să treacă acest concurs”, a spus fostul lider al Platformei DA.

Acesta a menționat că în cadrul concursului Natalia Moloșag că „nu un om ca doamna Moloșag, care face plângere penală împotriva presei în numele unor clienți de-ai săi, niște controversați polițiști, nu are ce căuta în funcția de Avocată a Poporului”.

Avocata Poporului a venit cu o reacție, după ce Parlamentul a adoptat decizia privind demisia sa din funcție, în urma unui scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”. „Nu am fost informată că astăzi se examinează acest subiect și că Comisia pentru drepturile omului și relații interetnice are spre examinare o situație legată de Avocatul Poporului”, a declarat Moloșag.

Natalia Moloșag a demisionat pe 2 decembrie, după un scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”.

După acest scandal public, președinta Maia Sandu, a cărei avocată a fost anterior Natalia Moloșag, a declarat că nu o cunoaște personal, iar explicațiile acesteia „se pare că nu au fost convingătoare”.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septrembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS.


Pub