Noi schimbări la Instagram. Ce planifică să lanseze șeful aplicației folosită de milioane de utilizatori

09 Dec. 2021, 11:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Dec. 2021, 11:27 // Au Bani //  MD Bani

Şeful Instragram anunţă dezvoltarea unei versiuni a aplicaţiei cu un flux cronologic. Potrivit informațiilor preliminare, versiunea aplicației va fi lansată la începutul anului 2022.

Şeful Instagram a declarat că intenţionează să lanseze anul viitor o versiune a aplicaţiei cu un flux cronologic, mai degrabă decât una clasată algoritmic, la prima sa apariţie în faţa Congresului american, unde a fost interogat despre siguranţa copiilor în mediul online.

Adam Mosseri, de la Instagram, a fost cel mai recent director al unei companii de tehnologie presat de autorităţi să ofere mai multă transparenţă asupra algoritmilor platformelor lor şi impactul conţinutului pe care îl organizează şi îl recomandă utilizatorilor.

Instagram şi compania sa mamă Meta, fostul Facebook, au fost supuse unei examinări intense cu privire la impactul potenţial al serviciilor lor asupra sănătăţii mintale şi siguranţei utilizatorilor tineri.

Vorbind în faţa unei comisii din Senatul american, Mosseri a spus că Instagram lucrează „de luni de zile” la opţiunea unui feed cronologic şi plănuieşte să o lanseze la începutul anului 2022, într-o schimbare semnificativă pentru serviciu, care foloseşte clasarea algoritmică pentru personalizarea feed-ului în funcţie de preferinţele utilizatorului.

La audiere, parlamentarii i-au cerut lui Mosseri răspunsuri specifice cu privire la reformele legislative pe care le va sprijini în ceea ce priveşte siguranţa online a copiilor, inclusiv în ceea ce priveşte publicitatea direcţionată. În cuvântul său de deschidere, senatorul Richard Blumenthal a spus că timpul pentru autoreglementare a luat sfârşit.

Mosseri a cerut crearea unui organism în industrie care să determine cele mai bune practici pentru a ajuta la siguranţa copiilor în spaţiul online. Organismul, a spus el, ar trebui să primească contribuţii din partea societăţii civile, părinţilor şi autorităţilor de reglementare pentru a crea standarde cu privire la modul de verificare a vârstei, de a crea experienţe adecvate vârstei şi de îmbunătăţii controlul parental.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău