Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar

stoianoglo

Procurorul general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo a fost eliberat astăzi din arest la domiciliu. Decizia a fost luată pe 9 decembrie de Curtea de Apel Chișinău. Stoianoglo se va afla sub control judiciar, scrie newsmaker.md.

Curtea de Apel a dat curs demersului avocaților lui Stoianoglo. Procurorii, pe de altă parte, au insistat ca Stoianoglo să rămână în arest la domiciliu. În final, judecătorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar.

În data de 5 octombrie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut. Acesta este cercetat penal pentru cinci capete de acuzare: abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

În data de 4 noiembrie, Maia Sandu, a solicitat inițierea procedurii de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept din funcție), Alexandr Stoianoglo.

Procuratura Anticorupție a anunțat pe 29 noiembrie că a terminat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Lui îi este imputată învinuirea prevăzută de art. 328 alin. (3) lit. b) din Codul penal, și anume „Depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente