Certificat de vaccinare moldovenesc, cu livrare în UE: Două acte false pe numele a doi minori, depistate într-un colet, la frontieră
Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni, Leușeni și Costești au inițiat cercetări pe numele a opt moldoveni. Motivul este perfectarea frauduloasă a certificatelor de imunizare și a două acte de călătorie.
Foto: border.gov.md

Pentru a fi scutiți de autoizolare, patru moldoveni au recurs la acțiuni iresponsabile perfectându-și certificatele de imunizare. Interogați, doi dintre ei au recunoscut că au procurat actele pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, fără a menționa suma oferită persoanei terțe. Ultimii, un tată și fiul acestuia susțin că este cu siguranță vreo eroare de introducere a datelor. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni și Leușeni.

Alte două certificate de vaccinare împotriva virusului Covid-19 au fost depistate într-un colet care urma să ajungă în una din țările UE. Acestea erau eliberate de către o instituție medicală din țară, pe numele a doi minori. Incidentul a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești.

Tot în PTF Costești, în baza analizei de risc au fost dispuse verificări suplimentare asupra a doi tineri de 22 de ani. Asupra persoanele au fost găsite două cărți de identitate românești cu indici vizibili de falsificare. Audiați, aceștea au declarat că au achitat câte 180 de euro pentru fiecare act unei firme ce prestează servicii de angajare pe teritoriul Uniunii Europene. Ce ține de cele depistate nu sunt în cunoștință de cauză.

Ca urmare, toate actele au fost ridicate și inițiate cercetări pe fiecare caz în parte. În prezent, polițiștii de frontieră documentează incidentele pentru a stabili toate circumstanțele și identificarea persoanelor implicate.


Pub