(video) CEC, în ședință: Partidul Șor, penalizat pentru că nu a declarat banii pentru serviciile artistice folosite în campania electorală la Bălți

Comisia Electorală Centrală s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt patru subiecte, printre care și cu privire la aplicarea unor hotărâri ale Comisiei Electorale Centrale în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din 19 decembrie.

Foto: Captură de ecran

13:25 Ședința s-a încheiat.

13:18 Se prezintă hotărârea cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din data de 19 decembrie 2021.

13:15 Se prezintă proiectul cu privire la aplicarea unor hotărâri ale Comisiei Electorale Centrale în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din 19 decembrie 2021.

13:03 Se examinează proiectul de hotărâre pentru modificarea pct. 1 al hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4/2021 „Cu privire la repartizarea atribuțiilor între membrii Comisiei Electorale Centrale în perioada electorală a alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021”.

13:02 Cu 6 voturi pro, hotărâre a fost aprobată.

„Partidul Șor nu a raportat cheltuieli în suma de 21 665 pentru serviciile artistice, fapt ce constituie o încălcare a legislației electorale. Aceasta se pedepsește cu aplicarea celei mai grave sancțiuni stabilite de Codul Electoral. Pentru că aceasta deja a fost aplicată, CEC se va limita la avertisment. Se ia act de informații al Partidului Șor cu privire la serviciile artistice prestate. Se aplică repetat sancțiune de avertisment”, a mai declarat Postică.

„În cadrul protestului de la 3 decembrie din fața Judecătoriei Bălți s-a raportat că reprezentanții Partidului Șor repartizau pungi cu produse alimentare protestatarilor. Astfel, materialel prezentate de Inspectoratul de Poliție Bălți urmează să fie transmise spre examineare la Procuratura Anticorupție. Totodată, la 4 decembrie a fost înregistrată o sesizare din partea candidatului independet Nicolae Grigorișin prin care a anunțat că în fața Judecătoriei Bălți a fost făcută agitație electorală”, a spus Postică.

12:35 Pavel Postică, prezintă proiectul privind executarea punctului 2 din hotărârea nr. 190/2021 „Cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021”. 

12:32 Ședința a început. A fost aprobată ordinea de zi.

Ordinea de zi:

1. Privind executarea punctului 2 din hotărârea nr. 190/2021 „Cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021”
Raportor: Pavel Postică

2. Pentru modificarea pct. 1 al hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4/2021 „Cu privire la repartizarea atribuțiilor între membrii Comisiei Electorale Centrale în perioada electorală a alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021”
Raportor: Alexandr Berlinschii

3. Cu privire la aplicarea unor hotărâri ale Comisiei Electorale Centrale în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din 19 decembrie 2021
Raportor: Angelica Caraman

4. Cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în circumscripția electorală municipală Bălți din data de 19 decembrie 2021
Raportor: Alexandr Berlinschii

Urmărește live pe UNIMEDIA:



Pub