„O mită dată la vedere?” Avocat: Maia Sandu a majorat salariile judecătorilor CC până la 82 mii lei, răsplată pentru devalizarea PG

Cunoscutul avocat Ion Dron a catalogat drept „o mită dată la vedere - majorarea salariilor judecătorilor CC până la 82 000 lei”. „Este pentru că participarea tacită la devalizarea instituțională a Procuraturii Generale și pentru tot ce mai are de făcut Maia Sandu pe aici în afara Constituției”, susține acesta.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Ion Dron spune că „majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale până la 82 000 lei lunar pare o mită plătită la vedere de către Maia Sandu din banii publici, din banii noștri”.

„O mită pentru că au participat tacit la devalizarea instituțională a Procuraturii Generale și pentru tot ce mai are de făcut Maia Sandu pe aici în afara Constituției. Dacă pentru alegerile locale Maia Sandu și-a tras o Comisie Electorală Centrală, atunci pentru alegerile parlamentare și-a cumpărat o Curte”, a declarat avocatul.

Și fostul prim-ministru, Ion Chicu, a criticat legea bugetului de stat pentru 2022, votată ieri în a doua lectură. „Cum se explică toate aceste cadouri ale PAS față de judecătorii Curții Constituționale? Așa-i că majorarea salariului deputaților cu 1394 lei pe lună ne pare „bătaie de joc” în raport cu slugile poporului? Maia Sandu, salariul profesorului l-ați majorat cu 316 lei. Pe cel al medicului cu zero lei. Pe cel al Liubei Șova cu 37 mii lei pe lună”, a comentat fostul premier.

Deputații au aprobat în a doua lectură Proiectul bugetului de stat pentru anul următor. Acesta a acumulat votul a 55 de deputați.

Cu 55 voturi pro, 26 - contra și 5 abțineri, Proiectul bugetului de stat pentru anul următor a fost votat în lectura a doua.

Niciun amendament al opoziției nu a fost acceptat. „Ați majorat plățile celor de la CC, cea mai „vulnerabilă” instituție”, a declarat deputatul Eduard Smirnov.


Pub