Târgul de Crăciun al Guvernului va fi în scuarul Palatului Național. Gavrilița: Nu cunosc dacă s-a discutat ceva cu Primăria
În acest an nu vom fi lipsiți de târgul de Crăciun și concerte în perioada sărbătorilor de iarnă. Prim-ministra a anunțat că gheretele vor fi amplasate în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, astfel „nu va fi limitată circulația rutieră, pentru că și așa sunt ambuteiaje foarte mari, care sunt și mai grave în perioada sărbătorilor”.
Foto: UNIMEDIA

Târgul de Crăciun va avea loc în acest an în scuarul Palatului Național. „Nu va fi limitată circulația pe nicio stradă, pentru că și așa sunt ambuteiaje foarte mari, care sunt și mai grave în perioada sărbătorilor. De aceea, am ales un spațiu care să nu pericliteze circulația. Ceea ce ne deosebește este că fesitvitațile, concertele vor avea loc în mai multe orașe ale țării, nu este vorba doar despre Chișinău, dar și despre alte 10 localități pentru păturile vulnerabile. Va fi promovat meșteșugăritul, cântecele tradiționale și tradițile populare”, a spus Gavrilița.

Întrebată despre colaborarea cu municipalitatea, privind organizarea sărbătorilor de iarnă, prim-ministra a răspuns că nu cunoaște care au fost discuțiile.

„Nu cunosc care au fost discuțiile ministerului Culturii cu Administrația Publică Locală, rog să le adresați această întrebare și vă vor fi oferite detalii”, a declarat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a anunțat anterior că în acest an se planifică organizarea unui astfel de târg, dar și concerte cu muzică de Crăciun. La fel, a precizat că evenimentele vor fi organizate și în alte 10 orașe ale țării, fără a oferi însă detalii despre locații.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat că municipalitatea va organiza sărbătorile de iarnă pe cont propriu, după ce a primit refuz de la Ministerul Culturii, la solicitarea de colaborare în acest sens. „Nu știu ce se întâmplă la Guvern,, dar noi nu vedem sens să fie divizate sărbătorile, să existe doi brazi, Moș Crăciun galben sau nu știu de care culoare. Toți Moș Crăciunii sunt ai noștri, ai tuturor, și brazii sunt ai noștri, ai tuturor, și sărbătoarea, așa că haideți să petrecem aceste sărbători împreună frumos”, a declarat Ceban.

Bradul din centrul capitalei a fost inaugurat acum 2 zile. Primăria a planificat mai multe evenimente și activități în contextul sărbătorilor.


Pub