Grosu cere îngăduință cetățenilor, după ce salariile judecătorilor CC au crescut: „Înțeleg că vine în disonanță cu ce am promis noi, dar această instituție noi trebuie să o flancăm”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție în urma criticilor după majorarea simțitoare a salariilor judecătorilor Curții Constituționale. „Înțeleg că vine în disonanță cu ce am promis noi, dar vreau să mă adresez către cetățeni, credeți-mă această instituție noi trebuie să o flancăm, pentru ca această instituție e cea de care depinde foarte mult cum la un moment dat vor evolua lucrurile în țară”, a declarat acesta, la Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Foto: Captură de ecran

„Vă amintesc în 2019 când a fost un atac. Membrii CC au fost supuși urmăririlor, ei au fost supuși unor tentații financiare foarte mari și oamenii au rezistat, au ales să aplice legea, inclusiv țara după a mers pe o cale, cât de nepopulară ar părea decizia este important ca statul să-i îi plătească bine și să ceara de la ei și să nu fie supuși riscurilor grupărilor criminale”, a spus Grosu.

Salariile celor 5 judecători ai Curții Constituționale practic se vor dubla, după ultimele modificări adoptate luni de către Parlament. Fostul premier Chicu a venit cu unele calcule și a criticat dur votul PAS pentru aceste majorări.

Avocatul Ion Dron a catalogat drept „o mită dată la vedere - majorarea salariilor judecătorilor CC până la 82 000 lei”, iar fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a spus că este „clar de ce deputații PAS nu au acceptat propunerea și nu au dorit să voteze în lectura a doua proiectul lui Vasile Năstase privind limitarea salariilor nesimțite ale demnitarilor de stat”.

Cu explicații a venit și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Atât politica bugetar fiscală cât și bugetul de stat pentru anul 2022 au fost votate de către deputații PAS.


Pub