ANRE scapă de decapitare? Grosu: Aici chiar graba este contraindicată, avem de trecut cu bine aceasta iarnă

Agenția Națională de Reglementare în Energetică scapă de evaluare și decapitare, pentru o perioadă nedeterminată. Cel puțin asta reiese dintr-o declarație făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a declarat că în cazul ANRE „graba este contraindicată”. Precizările au fost făcute la Punctul pe Azi, de la TVR Moldova.

Foto: colaj

„- Domnul Creangă a plecat, dar mai sunt alți directori.

- Haideți să o luăm încet, încet, încet. Aici chiar graba este contraindicată, noi avem de trecut cu bine aceasta iarnă și eu nu sunt pesimist, sunt realist, cred că totul o să fie bine, dar nu trebuie să ne relaxăm”, a declarat Grosu.


Deputații au aprobat joi cererea de demisie a lui Ștefan Creangă, unul dintre directorii ANRE. Deputatul BCS, Vlad Batrîncea, a reamintit că în martie deputații au exprimat vot de neîncredere față de ANRE și s-a întrebat de ce au votat doar pentru o singură demisie.

Ștefan Creangă a deținut funcția de director în Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 2019. În perioada 2014 – 2019 a fost deputat în Parlamentul R. Moldova, preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe.

În primăvara acestui an, Parlamentul a calificat activitatea conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Consiliului Concurenței drept ineficientă. Deputații au acordat vot de neîncredere ANRE și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia.


Pub