Ghenadie Tanas, șeful direcției generale de urmărire penală a CNA, a fost reținut pentru 72 de ore

main
Foto: captura TV Balti

Șeful direcției generale de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Ghenadie Tanas, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare, într-un dosar penal gestionat de Procuratura Anticorupție.

Oficial, Ghenadie Tanas deține circa 100 de ha de terenuri agricole, iar fratele și mama celor doi au mai multe locuri de parcare atribuite unui bloc de locuit de pe strada Natalia Gheorghiu din Chişinău. În 2020, angajatul de la CNA s-a mutat cu traiul în apartamentul părinților, procurat în acest bloc, acum zece ani, și-a procurat o nouă Skoda Superb, care l-a costat întreg salariul și pensia luată de la CNA pentru ultimul an, și a scăpat basma curată după un control al averii și intereselor personale, inițiat de Autoritatea Națională de Integritate, scrie ZdG.

Astăzi, 8 decembrie, au avut loc mai multe percheziții ale ofițerilor CNA în dosarul Primăria Trușeni.

CNA și procurorii anticorupție au reținut un fost polițist și au desfășurat acțiuni de urmărire penală la o altă persoană, bănuită de complicitate la tentativa de deposedare de proprietate a unei locuitoare din Trușeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente