‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA mai rămas o zi până la Conferința Businessul Fructelor. Agenda evenimentului

A mai rămas o zi până la Conferința Businessul Fructelor. Agenda evenimentului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ediția curentă a Conferinței Businessul Fructelor în R. Moldova care se va desfășura în zilele de 9, 10 și 11 decembrie online pe www.fbc.md în anul curent va fi axată pe aspectele ce țin de dezvoltarea unui business sustenabil cu fructe.

45 de specialiști locali și internaționali vor prezenta o expertiză a sectorului de fructe și recomandări pentru producători și exportatori.

Evenimentul este organizat de Asociația Moldova Fruct în parteneriat cu proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, Agenția de Investiții și Centrul de Promovare a Exporturilor din Țările în Curs de Dezvoltare (Olanda).

Pe parcursul celor trei zile ale conferinței, vor fi abordate aspecte ce țin de creșterea competitivității produselor ajustând tehnologiile, direcțiile necesare de investiții pentru a moderniza sectorul fructelor.

„În acest an conferința are o structură logică a dezvoltării oricărui business, în special a celui cu fructe. Pornim de la piețe de desfacere, strategii de marketing și tendințele actuale în preferințele consumatorilor. Importatorii și exportatorii vor prezenta experiența de comerț cu fructe pe diferite piețe de desfacere pe care am reușit să le cucerim cu prunele, strugurii și caisele autohtone.

Vom vorbi și despre starea curentă pe piața tradițională. Producătorii din Moldova vor afla pe această cale care sunt tendințele și evoluțiile pe diferite piețe și cum, în formă aplicativă, acestea pot fi implementate de către producători”, informează Iurie Fală, director executiv, Moldova Fruct.

în cea de-a doua zi a evenimentului vor fi prezentate tehnologii moderne de producere și inovațiile din sector, cum asigurăm standardele de calitate care sunt solicitate de piețe.

Aceste subiecte sunt actuale mai ales în condițiile de creștere a prețurilor la mijloacele de producere. Un alt element prezentat în cadrul Conferinței ține de sortimentul de soiuri și portaltoaie.

‹ adv ›

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată discuțiilor despre proiectele investiționale necesare pentru modernizarea sectorului: cum eficientizăm utilizarea resurselor limitate, cum ajustăm tehnologiile, ce investiții sunt necesare, mai ales când vorbim despre deficitul de forță de muncă.

Vor fi prezentate soluții de digitalizare, robotizare a proceselor, despre proiecte care permit economisirea resurselor energetice, dar și cum putem obține finanțări pentru aceste proiecte.

Producătorii și alți actori din sectorul fructelor sunt invitați să participe gratis la Conferință, înregistrarea prealabilă pe www.fbc.md este obligatorie.

‹ adv ›

Agenda evenimentului este disponibilă pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›