Slusari: Toata nădejdea guvernării e socialistul Nesterovschii. Dacă se retrage și el, electorala, și așa urâtă din Bălți, cade definitiv în derizoriu

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că, după retragerea candidatului de la PAS Boris Marcoci din cursa de la Bălți, „toata nădejdea pentru guvernarea acum este legată de socialistul Nesterovschii”. Iar în cazul retragerii și acestuia, Slusari consideră că „lectorala extrem de urătă din Bălți cade definitiv în derizoriu”.

Foto: UNIMEDIA

„Toata nădejdea pentru guvernarea acum este legată de socialistul Nesterovschii. Dacă se retrage și el, electorala extrem de urătă din Bălți cade definitiv în derizoriu. Tare sper să nu ajungem la Ghelici în turul doi - 2!”, a scris Alexandr Slusari pe rețele.

Cu toate acesta, fostul vicepreședite al Parlamentului spune că „nu avem niciun motiv pentru glume”, iar, la moment, „în loc de stat de drept fără criminali în politică marca Șor și Tauber, avem un stat de râs cu plâns și haos”.

„Acum țara plătește scump prin discreditarea valorilor democratice pentru întârzierea fatală a unor politicieni „buni” în lupta cu corupția și finanțări murdare permanente în politică”, a completat fostul deputat.

Candidatul PAS la Bălți Boris Marcoci s-a retras din cursa electorală, „pentru a evita orice speculații”. Anunțul a fost făcut de PAS pe rețele, ieri.

Anunțul a fost făcut, la câteva minute diferență, după hotărârea CEC referito la desfășurarea turului II al alegerilor de la Bălți, la data de 19 decembrie. În cursa electorală pentru primăria municipiului Bălți rămân: candidatul PAS, Boris Marcoci și candidatul independent, Nicolai Grigorișin. CEC a luat decizia în ședința de astăzi.

CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.


Pub