Continuă reparația străzilor la Orhei! O nouă porțiune de drum secundar, dată în exploatare

O nouă stradă din Orhei a fost renovată de către echipa Partidului „Șor”. Este vorba despre strada Meșteșugarilor din Orhei, care, până nu demult, era plină de gropi și noroi. Din această cauză, accesul ambulanțelor și a altor mașini era dificil.

Foto: partidulsor.md

Localnicii spun că, până recent, era practic imposibil de mers pe această stradă. Acum nu le vine să creadă că merg pe un drum bun.

„Timp de 45 de ani, de când locuiesc în acest oraș, acest drum a fost îngrozitor. Era glod, murdărie, dar acum este foarte bine, îi mulțumim lui Ilan Șor și întregii sale echipe pentru curățenia, frumusețea pe care ne-au făcut-o în oraș. Lumea de pe aceste străzi, sărmana, numai ea știe ce a tras și cum ajungea până la strada principală”, a spus o locuitoare de pe strada Meșteșugarilor.

„Până nu demult, strada era plină de gropi, glod, salvarea nu putea merge pe acest drum, mai ales iarna. Mulțumim dlui Ilan Șor că a venit la noi în oraș și a făcut lucruri bune”, a afirmat o pensionară.

„Locuiesc pe această stradă din 1973 și niciodată nu s-au făcut aici. Oamenii care aveau mașini, mai aduceau câte un camion de piatră, nisip, dar pe care le spăla ploile. Acum suntem foarte mulțumiți de acest drum. Îi mulțumim lui Ilan Șor, echipei sale, primarului pentru toate eforturile pe care le-au depus, ca să repare strada. Măcar acum, la o vârstă înaintată să mergem și noi pe un drum bun. Din cauza drumului stricat, au fost mai multe accidente. Oamenii și-au rupt și mâinile, și picioarele, din cauza gropilor. Nici nu ne-am gândit vreodată că vom merge pe acest drum”, a spus o altă locuitoare de pe strada Meșteșugarilor.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că strada Meșteșugarilor, la fel ca multe alte străzi renovate de echipa lui Ilan Șor, sunt de calitate și durabile.

„Aceasta este ultima porțiune renovată din cartierul în care se află strada Meșteșugarilor. A fost folosit beton armat. Calitatea lucrărilor este înaltă. Sunt sigur că acest drum va avea o durabilitate de cel puțin 20-25 de ani. Reiterăm că toate proiectele pe care le-am început în 2015 le vom continua. La anul, ne vom muta în alt cartier. Și încet-încet vom ajunge în fiecare colț din raionul Orhei”, a dat asigurări edilul Pavel Verejanu.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că odată cu inaugurarea acestei porțiuni de drum se confirmă încă o dată că orașul Orhei este un model de dezvoltare pentru întreaga Republica Moldova.

„Ceea ce se petrece la Orhei urmează și în alte municipii din țară. Sperăm că multe orașe ale Republicii Moldova vor lua exemplu de la efortul, înțelepciunea și răbdarea pe care o au orheienii, începând cu 2015. Această investiție reprezintă o investiție în timp, de pe urma căreia se vor bucura copiii și nepoții locuitorilor din Orhei, timp de mulți ani”, a menționat Dinu Țurcanu.


La inaugurarea porțiunii de drum reabilitate, a participat și deputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber.

„Dl Ilan Șor și noi, cei din echipa Partidului „Șor”, lucrăm ca dvs. să vă simțiți bine și să simți grija noastră. Mă bucur să particip la inaugurarea acestui drum, care știm că este important pentru dumneavoastră. Vă felicităm și vă dorim sănătate!”, a fost mesajul transmis Marina Tauber locuitorilor de pe strada Meșteșugarilor.

La rândul său, liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, le-a transmis locuitorilor din Orhei că se bucură că, împreună cu echipa sa, a reușit să soluționeze încă o problemă nerezolvată de zeci de ani, care le dădea mari bătăi de cap mai multor locuitori ai orașului Orhei și care le punea viața în pericol.

„Ne bucurăm că oamenii care locuiesc pe această stradă vor fi de acum încolo în siguranță și vor avea parte de confort. Drumurile pe care le renovează echipa noastră sunt de calitate și au o durabilitate de cel puțin 25 de ani. Acesta este un nou proiect care demonstrează că noi lucrăm pentru oameni și că ne îndeplinim promisiunile. Vom continua să punem în aplicare și alte proiecte benefice pentru oameni, atât timp cât oamenii vor avea încredere în echipa noastră”, a dat asigurări Ilan Șor.

În 2020, autoritățile din municipiul Orhei au reparat integral toate arterele principale din oraș. În acest an, sunt renovate capital mai multe străzi secundare. Lucrările sunt executate de drumarii din Orhei, fapt care garantează calitate și o economie de circa 30%. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut, la Orhei, de cel puțin patru ori.


Pub