(video) Un bărbat și fiul acestuia, trimiși în judecată pentru o „afacere” cu marijuana. Unde vindeau drogurile
Tată și fiu – trimiși în judecată, după o captură de droguri de peste 300.000 lei. Sub conducerea Procuraturii, Inspectoratul Național de Investigații a documentat timp de două luni activitatea unui grup infracțional, care s-a finalizat cu o captură de marijuana de calitate superioară, în valoare de peste 300.000 lei pe piața neagră.

Foto: Captură de ecran
Ulterior, doi membri ai grupului tată și fiu au fost reținuți și plasați în arest preventiv la solicitarea procurorilor PCCOCS, pentru ca ulterior dosarul penal în privința acestora să fie trimis în judecată. Potrivit legii penale, infracțiunile incriminate celor doi bărbați se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Potrivit materialelor dosarului, cei doi comercializau drogurile în Anenii Noi, Chișinău, dar și în regiunea transnistreană. Aceștia cultivau plantele de marijuana, la domiciliul tatălui celui de-al doilea inculpat, după care le recoltau și procesau pentru vânzare.

Urmare a punerii în executare a mandatelor de percheziții, desfășurate de ofițerii de investigații la domiciliile și mijloacele de transport ale celor doi, au fost depistate și ridicate droguri și accesorii folosite la vânzarea lor: marijuana de calitate superioară, păstrată în două găleți; un cântar electronic de scară mică; 90 pachete autosigilante cu droguri, dar și alte patru pachete cu 1 kg de droguri; precum și bani proveniți din vânzarea drogurilor.


Pub