Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc ar urma să se dueleze în turul doi al alegerilor locale noi de la Bălți

Foto: Colaj diez.md

După ce Marina Tauber a fost exclusă din cursa pentru funcția de primară de Bălți, la o zi distanță, PAS anunță că îl retrage pe Boris Marcoci din cursa electorală. Mai trece o zi și Alexandr Nesterovschi, candidatul BECS, se retrage și el. Astfel, în alegerile de pe 19 decembrie ar urma să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc, desemnat de Partidul Politic „Patrioții Moldovei”.

În primul tur, pentru Nicolai Grigorișin au votat 6 951 de persoane, iar pentru Nicolae Chirilciuc – 416.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar(ă) a municipiului Bălți, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) duminică, 5 decembrie, la ora 6.20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de votare de la Bălți.

Decizia a fost luată după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat inclusiv pe parcursul ultimelor două nopți și în urma cărora Marina Tauber, una dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel Bălți a menținut decizia instanței de fond. Ulterior, avocații Marinei Tauber au atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia CA Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente