(foto) Piese auto, haine și țigări nedeclarate, depistate la vamă: Mai mulți moldoveni, documentați

În ultimele 72 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 17 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Nouă dintre acestea au fost raportate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni. Printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal, sunt: suplimente alimentare, aparate medicinale, piese pentru calculator, piese auto uzate. 

Foto: Serviciul Vamal/Facebook

Inspectorii de la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău au înregistrat alte 3 cazuri de transportare ilegală a mărfurilor, fiind depistate în bagajele unor pasageri articole vestimentare, armă pneumatică, dar și alte bunuri nedeclarate organului vamal.

La intrare în țară prin postul vamal Sculeni, inspectorii vamali au depistat un motor uzat pentru tractoare, ascuns într-un autocamion ce transporta nisip în vrac.

O tentativă de transportare ilegală a mărfurilor a fost contracarată și de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Cazul a fost înregistrat în urma stopării și efectuării controlului fizic al unui autoturism de model Toyota Rav 4, pe traseul Chișinău-Anenii Noi.

În rezultat, ofițerii vamali au depistat un lot de semințe de plantat destinate comercializării ilicite pe teritoriul țării. Bunuri nedeclarate, cum ar fi: țigări, produse medicamentoase, articole vestimentare ș.a., au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Giurgiulești 1, Otaci și Ceadîr-Lunga 2.





Pub