Tânăra din Comrat care și-a înjunghiat mama, fiind drogată, nu va face pușcărie. Ce a decis instanța
Tânăra de 21 ani, din Comrat care și-a ucis mama cu o deosebită cruzime nu va face pușcărie, dar va fi internată în Spitalul Clinic de Psihitraie din capitală. Expertiza a constatat că tânăra „a săvârșit infracțiunea, fiind stare de iresponsabilitate”. Sentința a fost pronunțată la data de 29 noiembrie de către Procuratura UTA Găgăuzia, sediul Comrat.
Foto: Colaj
„Astfel, prin sentința Judecătoriei Comrat, Oficiul Central, tânăra a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de omor, asupra unui membru de familie, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit.e1) și j) din Codul penal). Concomitent, ținând cont de faptul că, expertiza psihiatrică dispusă în privința tinerei a constatat că aceasta a săvârșit infracțiunea, fiind în stare de iresponsabilitate, în temeiul prevederilor art.99-100 din Codul penal, instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii de constrângere cu caracter medical, sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă. În aceste condiții, tânăra a fost internată în Spitalul Clinic de Psihiatrie din capitală.

Remarcăm că, în condițiile prevăzute de art.101 din Codul penal, schimbarea măsurii de constrângere cu caracter medical sau prelungirea termenului de aplicare a ei se face, de instanța de judecată, în baza unui control, efectuat cel puțin o dată la 6 luni, privind necesitatea aplicării acestei măsuri”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală. 

Amintim că, tragedia a avut loc în dimineața zilei de 11 decembrie 2020, în apartamentul tinerei din Comrat. Astfel, în rezultatul unui conflict iscat cu mama sa, inculpata i-a aplicat femeii multiple lovituri de cuțit, în urma cărora victima a decedat pe loc.

Tânăra din Comrat a fost internată la Spitalul de Psihiatrie din Chișinău pentru a fi supusă unei expertize medicale, după ce Judecătoria Comrat a admis demersul procurorilor.


Pub