Ford Motor anticipează că va deveni al doilea mare producător de vehicule electrice după Tesla și Volkswagen. CIFRE

06 Dec. 2021, 10:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2021, 10:45 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Ford Motor anticipează că va deveni al doilea cel mai mare producător de vehicule electrice în doi ani. Optimismul producătorului de automobile provine din creşterea cererii pentru noul său vehicul electric, pickup-ul Ford F-150 Lightning, cu rezervări care se apropie de 200.000, a declarat Lisa Drake, director pentru operaţiuni al Ford America de Nord.

Reuters a relatat miercuri că Ford ar putea concura cu Stellantis pentru locul al treilea în cursa de producţie a vehiculelor electrice până în 2025, în urma Tesla şi a grupului Volkswagen, pe baza prognozelor de producţie furnizate.

Lisa Drake a spus că Ford lucrează pentru a integra pe verticală mai multe componente destinate vehiculelor electrice, inclusiv sisteme electronice, la fabricile existente care construiesc piese pentru vehicule cu combustie internă – o abordare modernă a muncii de pionierat a fondatorului Henry Ford în construirea multora dintre componente.

”Nu am folosit ”integrarea verticală în această industrie de mult timp”, a spus Drake, dar ”o veţi observa mult mai mult”, pe măsură ce Ford şi alţi producători auto fac trecerea de la vehiculele cu combustie internă la cele electrice.

Ea a spus că Ford lucrează cu cinci furnizori mondiali de baterii pentru a produce şi a ajuta la dezvoltarea celulelor de baterii pentru viitoarele sale vehicule electrice, cu scopul de a construi o capacitate de producţie de 240 de gigawaţi-oră la nivel global, până în 2030.

Aceşti furnizori includ SK On, LG Energy Solution, CATL), BYD şi Panasonic.

Ford se aşteaptă să reducă costul bateriei pentru vehicule electrice la 80 de dolari pe kilowatt-oră la nivelul pachetului „cu mult înainte de sfârşitul deceniului”, a spus Drake.

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:08 // Actual //  Lupu Eduard

Deputații din Republica Moldova au aprobat în lectura a doua un proiect de modificare a unor acte normative, garantând asigurarea medicală pentru cei care se angajează în țară.

Proiectul, dezvoltat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Compania Națională de Asigurări în Medicină, urmărește menținerea calității de persoană asigurată pentru beneficiarii de protecție temporară chiar și după încheierea stării de urgență. Aceste persoane vor avea drepturi și obligații similare cu cetățenii Republicii Moldova în ceea ce privește asigurarea medicală obligatorie. Statutul de persoană asigurată va fi acordat sau suspendat pe baza informațiilor furnizate de angajatori Serviciului Fiscal de Stat, care sunt esențiale pentru determinarea drepturilor sociale și medicale.

Anterior, refugiații ucraineni care se angajau în Moldova primeau statut de asigurat medical în baza unei derogări legislative, conform unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Conform statisticilor, la începutul lunii februarie, 1302 cetățeni ucraineni erau angajați în Republica Moldova. Costurile pentru serviciile medicale acordate acestora vor fi suportate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, în limitele bugetului aprobat pentru anul 2024.

În plus, parlamentul a adoptat un amendament propus de deputata Marina Morozova, care va simplifica procedura de înregistrare a șomerilor ca beneficiari de asigurare medicală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău