Vasile Leu, noul șef interimar al „Termoelectrica” a făcut cunoștință cu angajații municipalității. Ce mesaj a transmis

06 Dec. 2021, 11:09
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2021, 11:09 // Actual //  MD Bani

Noul director general interimar al S.A. „Termoelectrica”, a fost prezentat luni, 6 decembrie 2021, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmisă în direct pe RLIVE.MD.

În cadrul discuțiilor, Vasile Leu a dat asigurări că S.A. „Termoelectrica” va oferi toată deschiderea în prevenirea, identificarea și soluționarea tuturor problemelor din sistem, astfel încât locuitorii Capitalei să beneficieze de servicii de termoficare eficiente și calitative, în regim non stop, scrie Realitatea.md.

La rândul său, edilul Capitalei, Ion Ceban, a menționat că în circumstanțele crizei din ultima perioadă de pe piața energetică, S.A. „Termoelectrica” are o responsabilitate importantă „Sper să fie cald, atunci când trebuie să fie cald”.

În context, directorul general interimar S.A. „Termoelectrica”a dat asigurări că întreprinderea depune tot efortul astfel încât locuitorii Capitalei să se bucure mereu de lumină și căldură în casele lor.

Realitatea.md amintește că directorul general interimar S.A. „Termoelectrica”, Vasile Leu, a fost numit în funcție din data de 2 decembrie curent, după ce Veaceslav Eni, fostul director al instituției, și-a dat demisia luni, 29 noiembrie.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău