(doc) Trei cercetători din Moldova vor deveni laureați ai premiilor Academiei Române. Cine sunt aceștia

Foto: Dorin Lozovanu/Maria Duca

Trei cercetători din Republica Moldova vor primi premiul Academiei Române pentru anul 2019. Este vorba despre Valentin Burlacu, Dorin Lozovanu și Maria Duca. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc joi, 8 decembrie 2021.

Valentin Burlacu va primi premiul „Nicolae Iorga”, pentru lucrarea „Unirea Basarabiei cu România și recunoașterea ei internațională”.

Dorin Lozovanu va primi premiul „Mihail Kogălniceanu”, pentru lucrarea „Populația românească din Peninsula Balcanică”.

Maria Duca va fi premiată la categoria Științe Agricole și Silvice pentru lucrarea „Cercetări privind floarea soarelui în Republica Moldova”.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în Aula Academiei Române, cu participarea membrilor Adunării Generale și a premianților.

Academia Română acordă un număr de 81 de premii, purtând, fiecare, numele unei personalități din domeniul cultural sau științific reprezentat în cele 14 secții ale Academiei Române: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Lista completă a premiilor și diplomelor acordate de Academia Română o puteți vedea mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente