Diana Crudu, fiica unui fost primar de Durlești, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile

dfdfdf

Judecătoria Chișinău (oficiul Ciocana) a prelungit mandatul de arestare pe numele Dianei Crudu. Aceasta a fost reținută pe 19 noiembrie de CNA și de procurorii anticorupție în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești.

Mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești sunt cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale consiliului orășenesc.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada anilor 2005-2006, un consilier local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul Primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi amplasate în extravilanul orașului Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 hectare.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la opt ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă de judecată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente