Marina Tauber continuă „lupta pentru Bălți”: Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara și justiția noastră. Vom contesta decizia la CSJ

Candidata partidului „Șor”, exclusă din cursa electorală de la Bălți, Marina Tauber a declarat că „va continua lupta”. „Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și justiția noastră. A fost pus punctul final pe justiția din Moldova a guvernării actuale și o fărădelege din partea acesteia”, susține Tauber. Aceasta a anunțat că va contesta decizia CA Bălți la Curtea Supremă de Justiție.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și justiția noastră. A fost pus punctul final pe justiția din Moldova a guvernării actuale și o fărădelege din partea acesetia. Aparent, au venit la putere și mă refer în primul rând la Maia Sandu, care a făcut atât de multe promisiuni, și doar a distrus țara și speranțele. Acum ați distrus viața și speranța municipiului Bălți. Este amuzant când în astfel de situații ei încearcă să se impună. Noi vom contesta la Curtea Supremă de Justiție, dar este dureros să vedem aceasta. Nu știu cum ei vor privi în ochii locuitorilor din Bălți, eu cred că trebuie să le fie rușine. Ați realizat comanda într-un mod atât de prostesc, va trebuie să răspundeți pentru faptele voastre. Ne-ați șantajat și amenințat cu dosare penale, dar în viață se întroarce totul după efectul boomerangului și nu doar. Mai întâi, noi mergem la Curtea Supremă de Justiție, vom continua lupta pentru Bălți”, a spus Marina Tauber, după anunțarea deciziei CA Bălți.

În context, „membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.


Pub