(video) Protestele de amploare continuă la Viena: Peste 40 mii de oameni au scandat împotriva lockdown-ului și vaccinării obligatorii

Protestele împotriva restricțiilor anti-Covid au continuat și în acest weekend în Austria. Peste 40 000 de oameni s-au strâns sâmbătă pe străzile capitalei Viena pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce guvernul federal a impus lockdown național și a anunțat că de la 1 februarie va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Confruntat cu o creștere a infecțiilor, Austria a devenit în noiembrie prima țară din Europa de Vest care a reimpus lockdown, inclusiv pentru vaccinați, și a decis să facă vaccinarea obligatorie.

Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: „Voi decide pentru mine”, „Facem Austria din nou mare” și „Noi alegeri” au mărșăluit pe străzile capitalei austriece.

„Sunt aici pentru că sunt împotriva vaccinărilor forțate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea drepturilor omului ar trebui oprită”, a declarat un protestatar pentru Reuters.

„Ne protejăm copiii”, a adăugat un altul.


Pub