(video) Marina Tauber și reprezentantul Partidului Șor la CEC: Am depus o cerere la CSJ, ulterior vom veni cu o adresare la CtEDO

Candidata partidului Șor, exclusă din cursa electorală de la Bălți, Marina Tauber, alături de reprezentantul partidului la CEC au prezentat „pașii următorii, care urmează a fi întreprinși”. Aceștia au declarat că vor contesta decizia Curții de Apel Bălți. „Am depus cererea de recurs la Curtea Supermă de Justiție, ne vom adresa ulterior la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a anunțat Vadim Banaru în cadrul conferinței.

Foto: UNIMEDIA

„În această dimineață noi ne-am trezit, cine s-a trezit și cineva nici nu s-a culcat, în nou stat dictatorial, condus de un Lukașenko în fustă, mă refer la doamna Maia Sandu. Și-au suspus toate instituțiile statului și nu dau doi bani pe votul alegătorilor de la Bălți. În această noapte judecătorii au examinat dosarul cu ușile închise, într-un spațiu mic, în care nu s-au respectat normele pandemice, Maia Sandu se ocupă cu genocidul națiunii”, declară Tauber.

Marina Tauber susține că „judecătorii au fost amenințat cu dosare penale și presați de Ion Talpă, Alexandru Esaulenco, Dorel Musteață și Serghei Litvinenco”. „Domnul Litvinenco a încercat chiar să scrie ceva inteligent la el pe Facebook”, spune Tauber. Aceasta susține că „Maia Sandu împreună cu actuala guvernare și-a bătut joc de alegătorii din Bălți, mulți făcând cale întoarsă de la secțiile de vot, neștiind că alegerile au fost suspendate”.

Marina Tauber a venit cu o adresare către „Maiei Sandu și guvernarea sa”: vreau să înțelegeți că acesta este război, în care cei care pierdeți sunteți voi.

„Am depus cererea de recurs la Curtea Supremă de Justiție, ne vom adresa ulterior la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat reprezentantul Partidului Șor la CEC, Vadim Banaru.

După ce CA Bălți a anunțat decizia de a o exclude din cursa electorală, Tauber a declarat că „va continua lupta”. „Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și justiția noastră. A fost pus punctul final pe justiția din Moldova a guvernării actuale și o fărădelege din partea acesteia”, a spus Tauber.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.


Pub