Ministrul Justiției răspunde acuzațiilor Marinei Tauber: Este „sfârșitul lumii” pentru cei care pe bani mulți pot angaja avocați obraznici, care să ne sfideze

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu un un răspuns la declarațiile Marinei Tauber, după ce a fost scoasă din cursa electorală de la Bălți. „Este sfârșitul lumii pentru cei care consideră că totul în țara aceasta se poate cumpăra pe bani, inclusiv justiția; pentru cei care cred că dacă au bani, pot să sfideze regulile stabilite pentru toți și să fie deasupra legii”, a declarat Litvinenco.

Foto: UNIMEDIA

„Sfârșitul lumii pentru justiție?

Asta când justiția sancționează încălcările flagrante care țin de finanțarea campaniei electorale și aplică unica sancțiune prevăzută de lege pentru aceasta? Dar eu cred că este invers.

Este sfârșitul lumii pentru cei care consideră că totul în țara aceasta se poate cumpăra pe bani, inclusiv justiția. Este „sfârșitul lumii” pentru cei care cred că dacă au bani, pot să sfideze regulile stabilite pentru toți și să fie deasupra legii. Este sfârșitul lumii pentru cei care pe bani mulți pot angaja avocați obraznici, care să ne sfideze și să ne dea lecții de moralitate și dreptate. Este sfârșitul lumii pentru cei care ne prostesc zi de zi cu minciuni din televiziunile plătite din bani furați de la oameni. Așa cum recunoștea unul din reprezentanții acestei „lumi”, ei luptă acum pentru libertate. Este adevărat! Ei luptă pentru libertate, fiindcă cu o justiție funcțională, probabil, urmează să prindă pușcăria!”, a scris Litvinenco pe rețele.

Reacția ministrului vine, după ce candidata partidului „Șor”, exclusă din cursa electorală de la Bălți, Marina Tauber a declarat că „va continua lupta”. „Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și justiția noastră. A fost pus punctul final pe justiția din Moldova a guvernării actuale și o fărădelege din partea acesteia”, susține Tauber.

La fel, aceasta alături de reprezentantul partidului la CEC au declarat că vor contesta decizia Curții de Apel Bălți. „Am depus cererea de recurs la Curtea Supermă de Justiție, ne vom adresa ulterior la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a anunțat Vadim Banaru în cadrul conferinței.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.


Pub