Turul II al alegerilor locale noi se desfășoară astăzi în 5 localități din țară: CEC anunță situația la secțiile de vot

Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în cele 5 localități din țară, unde are loc turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, „se desfășoară în regim normal”.

Foto: UNIMEDIA

Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul General al Poliției, până la această oră nu au fost înregistrate anumite încălcări/incidente. De către angajaţii Poliţiei este organizată activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 m de la secția de votare.

Până la ora 15:00, dreptul la vot și-au exercitat 3484 de persoane:

- satul Opaci, raionul Căușeni – 669 alegători;

- comuna Hârtop, raionul Cimișlia – 489 alegători;

- orașul Cupcini, raionul Edineț – 1615 alegători;

- satul Bălceana, raionul Hâncești – 411 alegători;

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

„În context, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi”, a anunțat CEC.

Hotărârea vine după ce magistrații Curții de Apel Bălți au păstrat decizia instanței de fond de eliminare a candidatului electoral Marina Tauber din cursa electorală.

La 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidată.

Pe 4 decembrie, după o ședință ce a durat practic toată noaptea, Judecătoria Bălți a acceptat cererea CEC.


Pub