(video) 30 de ani de antrenamente zilnice și mii de misiuni în spate: Cele mai fierbinți imagini de ziua specialilor de la Fulger

Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” marchează astăzi 30 de ani de la crearea unității. Cu prilejul aniversării colegii au venit cu un mesaj de felicitare și apreciere pentru „30 de ani de antrenamente zilnice, aplicații și participări la mii de misiuni”.

Foto: Poliția Republicii Moldova

„Dragi colegi,

Vă apreciem profesionalismul, dedicația și curajul manifestat pe parcursul celor trei decenii de activitate.

30 de ani cu antrenamente zilnice, aplicații, participări la mii de misiuni! Toate au demonstrat în timp, rezistență fizică, disciplină și curaj, manifestate prin formarea unei echipe puternice, profesioniste, credibile, care își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor și a țării.

Cu acest prilej, urăm întregului efectiv al Brigăzii multă sănătate, abnegație, succes, prosperitate în viaţa personală şi profesională!

Cu toată recunoștința, la mulți ani, dragi colegi!

Să ne fiți întotdeauna la înălțime, în nobila voastră meserie!”, arată mesajul adresat de Poliția Republicii Moldova.

Pe platoul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP a fost astăzi sărbătoare.

La eveniment au participat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, șefii tuturor subdiviziunilor MAI, foşti comandanţi ai Brigăzii, veterani, copiii și familiile angajaților.

Sărbătoarea a debutat cu oficierea unei slujbe religioase, depunerea jerbelor de flori la Complexul Memorial al Brigăzii şi Panoul Eroilor căzuţi la datorie, urmată de intonarea imnului de stat și introducerea drapelului de luptă.


În discursul său, ministra de Interne, Ana Revenco, a menţionat că timp de 30 de ani de profesionalism, devotament și rezistență, Brigada „Fulger” a contribuit la dezvoltarea și modernizarea acestei instituții de elită a Ministerului Afacerilor Interne.

„Cu o echipa bine pregătită și profesionistă așa cum este Brigada Specială „Fulger”, noi, sistemul afacerilor interne, suntem gata să îndeplinim cele mai dificile misiuni pentru a asigura ordinea și securitatea oamenilor. Datorită vouă ne creștem copii în liniște, familiile noastre trăiesc în stabilitate, și privim fără teamă spre viitor. Cagula vă acoperă fața și zâmbetul, dar faptele vă poartă faima și respectul. Vouă, familiilor acestor luptători vă suntem recunoscători pentru că îi susțineți, îi iubiți, îi încurajați să fie mereu puternici și îi așteptați cu drag să se întoarcă acasă. Vin și cu un mesaj de recunoștință către veteranii Brigăzii cu Destinație Specială ,,Fulger”, pentru sacrificiul adus țării, pentru îndrumări și ajutor în formarea noilor generații de profesioniști”, a menționat Ana Revenco.

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a adresat sincere felicitări și urări de bine cu prilejul aniversării.

„Apreciez realizările deosebite pe care Brigada le-a obținut până acum în îndeplinirea misiunilor care i-au fost încredințate. Pe parcursul a 30 de ani de activitate, v-ați demonstrat rolul și locul bine definit între instituțiile sistemului securității și apărării naționale. Pentru toate acestea, doresc să-mi exprim respectul față de ceea ce sunteți, şi să vă dau asigurări că aveți tot sprijinul. Vă îndemn să vă respectați în continuare meseria, să serviți comunității cu dăruire, ca adevărați ofițeri ai țării”, a subliniat Iurie Podarilov.


Discursurile oficialilor au fost urmate de un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți la datorie.

Cu prilejul aniversării, angajații Brigăzii au primit diplome de onoare, mulțumiri, distincții, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI și IGP.

Mascații au pregătit „un spectacol de zile mari”, un program de aplicații demonstrative cu elemente tactice de mânuire a armelor din dotare și reținere a elementelor criminale din unități de transport.


Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a fost formată la 5 decembrie 1991. Prin Decretul preşedintelui Republicii Moldova, i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar pentru rezultate înalte în activitate, la aniversarea de 20 de ani a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare” – distincţia supremă de stat acordată militarilor.

Accesează video AICI.


Pub