(video) Ședința CEC a luat sfârșit: Ce s-a decis referitor la prelungirea mandatului membrilor Consiliului electoral din Bălți, după ce turul II a fost suspendat

Comisia Electorală Centrală iese în ședință. Gestionarea cheltuielilor pentru campanie a candidaților la Bălți, prelungirea mandatul electorilor și atribuirea unui mandate de consilieri, se va decide astăzi.

Foto: UNIMEDIA

20:22 Ședința CEC s-a încheiat.

20:21 Membrii CEC anunță că nu au fost sesizări privind unele încălcări la secțiile de vot la alegerile locale noi din cele 5 localități, rata fiind „una destul de bună”.

20:11 A fost atribuit mandatul pentru cinci consilieri municipali și un consilier raional.

20:10 Cu privire la prelungirea termenului degrevării de atribuțiile de la locul de muncă permanent și al convocării unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 și consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi, precum și aprobarea statelor de personal ale aparatelor acestora în vederea asigurării efectuării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi, s-a decis înlocuirea perioadei „23 noiembrie 2021 - 6 decembrie 2021”, cu „23 noiembrie 2021 - 5 decembrie 2021. S-a votat unanum scurtarea perioadei de degrevare a persoanelor, pentru persoanele care au activat mai mult în birourile electorale.

20:04 Cu votul unanim al membrilor CEC, punctul cu privire la executarea punctului 2 din hotărârea nr. 190/2021 „Cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2021, a fost exclus de pe ordinea de zi.

20:02 „O să fim nevoiți să recunoaște o mică eroare tehnică și vom fi nevoiți să fie strămutat pentru următoarea ședință. Nominal decizia nu a fost expediată concurentului electoral din partea Partidului Șor, acest lucru fiind făcut astăzi și am decis să oferim termenul de 24 de ore”, a declarat Pavel Postică cu privire la primul punct inclus pe ordinea de zi.

Urmărește ședința LIVE pe UNIMEDIA:

Ordinea de zi:

1. Cu privire la executarea punctului 2 din hotărârea nr. 190/2021 „Cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2021.

Raportor: Pavel Postica

2. Pentru aplicarea de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 a punctului 2 din hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 171 din 23 noiembrie 2021 „Cu privire la prelungirea termenului degrevării de atribuțiile de la locul de muncă permanent și al convocării unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 și consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi, precum și aprobarea statelor de personal ale aparatelor acestora în vederea asigurării efectuării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi”

Raportor: Pavel Postica

3. Cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul raional Căușeni

Raportor: Alexandr Berlinschii

4. Cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Horești, raionul Fălești

Raportor: Alexandr Berlinschii

5. Cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Ișcălău, raionul Fălești

Raportor: Alexandr Berlinschii

6. Cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul municipal Hâncești

Raportor: Alexandr Berlinschii

7. Cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Mingir, raionul Hâncești

Raportor: Alexandr Berlinschii

8. Cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Ciuciuieni, raionul Sângerei

Raportor: Alexandr Berlinschii


Pub