Dosarul de corupție de la Supravegherea Pieții: Trei angajați au primit 20 de zile de arest, iar un alt figurant - 30 de zile, arest la domiciliu

Trei funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), reținuți de CNA și procurori, într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă au primit 20 de zile de arest, iar un alt figurant - 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Foto: cna.md

Amintim că, Patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) au fost reținuți de CNA și procurori, într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de corupție, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.

Angajații APCSP ar fi efectuat periodic controale la comercianții din piețele din capitală și din țară, iar pentru a nu indica în actele de constatare presupusele nereguli stabilite în activitatea de întreprinzător, aceștia ar fi pretins și primit de la agenți economici bani sub formă de taxe de protecție.


Pub