(video/update) CSJ a decis: Dosarul ce o vizează pe candidata Marina Tauber, întros la Curtea de Apel Bălți
(update 00:45) Curtea Supremă de Justiție a respins cererea avocaților Marinei Tauber de a strămuta cauza la o altă instanță. Dosarul privind anularea înregistrării în cursa electorală de la Bălți a candidatei Partidului Șor este examinat, în continuare, de Curtea de Apel Bălți. Ședința va continua în această noapte.
Foto: Captură de ecran

(update 23:00) Curtea Supremă de Justiție examinează cererea avocaților Marinei Tauber de a strămuta cauza ce o vizează pe candidata Partidului Șor de la Curtea de Apel Bălți la o altă instanță de același rang. Peste mai puțin de 8 ore, orașul Bălți va spune start vot pentru funcția de primar.

(18:00) Curtea de Apel Bălți decide în aceste momente dacă Marina Tauber rămâne în cursa electorală pentru Primăria de la Bălți, după ce Judecătoria Bălți a admis cererea Comisiei Electorale Centrale privind excluderea acesteia.

Judecătoria Bălți a decis astăzi, 04 decembrie, anularea înregistrării Marinei Tauber la cursa electorală pentru Primăria Bălți. Decizia primei instanțe poate fi atacată la Curtea de Apel timp de o zi.

CEC a solicitat Curței de Apel Bălți să se expună cu privire la „termenul de executare a deciziei privind excluderea Marinei Tauber”.

„Indiferent de cât de mulți bani nu ar avea unii indivizi, instituțiile statului trebuie să riposteze în caz că aceștia calcă în picioare legea și bunul simț”, astfel a comentat Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco situația de la Bălți, după ce Judecătoria a admis cererea CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o reacție. „Dacă merită să ajungă sau nu doamna Tauber primar, trebuiau să decidă alegătorii, nu Maia Sandu și consilierii ei străini”, a menționat Dodon.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub