Schimb de replici între Chicu și un deputat PAS pe legea ce interzice publicitatea jocurilor de noroc: „Alaiba, tu știi că eu știu”

Schimb de replici între deputatul PAS, Dumitru Alaiba și fostul prim-ministru, Ion Chicu, pe o rețea socială. Totul s-a început de la o secvență video din 2019, publicată de către Alaiba unde menționeză „Cum guvernul lui Plahotniuc, în persoana Ministrului Finanțelor Ion Chicu, a promovat intens jocurile de noroc”.

Foto: UNIMEDIA

„Cum guvernul lui Plahotniuc, în persoana Ministrului Finanțelor Ion Chicu, a promovat intens jocurile de noroc. 7 martie 2019. Guvernul Filip, la câteva zile înainte de constituirea noului parlament, își asumă răspunderea pe câteva proiecte de legi, inclusiv un proiect care promovează deschis interesele industriei jocurilor de noroc. Prezintă Ministrul Finanțelor Ion Chicu. Prezentarea proiectului a durat 51 de secunde. Nimeni nu a adresat nici o întrebare. Așa s-au efectuat mai multe modificări bolnave”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Chicu a comentat postarea publicată de acesta.

„Alaiba, urmare a acestor modificări bugetul statului a câștigat în primele 10 luni ale anului 2021 de 10 ori mai mult ca în 2019. A câștigat bugetul, Alaiba. Iar în urma legii promovate de tine, va câștiga altcineva, Alaiba. Tu știi că eu știu…”, a răspuns Chicu într-un comentariu.

„Domnule Chicu, sunteți un exemplu prost. Poți să fii critic fără să fii bădăran”, a mai spus Alaiba.

„Lecții de moralitate să citești complicilor, cu care ați devalizat sistemul bancar și aeroportul prin 2013-2014, nu mie. Apropo, nu dorești să explici adepților cum ai pus mâna pe contracte cu statul de 100 mln.lei, în perioada 2013-2019? Povestește celor tineri din "Occupy Guguta" , săltați pe sus de mascați, cum reușeai să iei contracte de zeci de milioane de la buget, „luptând” aprig cu Plahotniuc... Alaiba, eu nu te critic, eu te acuz”, a adăugat Chicu.

„Eu cred că matale, fost secretar de stat, după aja ministru al finanțelor, după care fost prim ministru, ai fost direct responsabil de achizițiile publice timp de minimjm patru ani. Așa că întrebarea e la matale, mai mult ca la mine, biet opoziționar”, a adăugat Alaiba. 

Loteriile, pariurile sportive și alte spoturi de acest fel nu vor mai putea fi văzute la TV sau pe panourile din oraș. Proiectul de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost votat în lectură finală, la ședința Parlamentului.


Pub