(video) Protestul de la Bălți s-a încheiat cu un concert și hore încinse de protestatari. Mâine este ziua tăcerii pentru candidați

Membri, simpatizanți și alegători ai Partidului Șor s-au adunat, astăzi, în fața Judecătoriei Bălți, pentru a protesta. Magistrații au examinat cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării în cursa electorală a candidatei formațiunii, Marina Tauber. Aceasta a fost strămutată Curții de Apel Bălți, la solicitarea apărătorilor, care au anunțat că avocatul lui Grigorișin este finul de cununie al președintelui Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim.

Foto:

18:17 Protestatarii, pe final de manifestație, au mai încins o horă.

18:00 Protestul continuă. Tauber: „Maiei Sandu îi va fi greu să recunoască faptul că tot mai mulți oameni o urăsc, exact cum urăște ea oamenii acestei țări. Indiferent de ce se va întâmpla, noi oricum deja am câștigat. Atât timp cât suntem uniți, suntem învingători”.

16:23 Dosarul a fost transmis de urgenă Curții de Apel Bălți.

16:16 Reprezentantul lui Grigorișin: Este dezgustător să aud de la colegi asemenea cuvinte, este împotriva eticii. Folosiți metode josnice.

16:16 Avocații Marinei Tauber au solicitat strămutarea cauzei la altă instanță, din motiv că avocatul lui Grigorișin este finul de cununie al președintelui Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim. 

16:15 Avocații Marinei Tauber au solicitat o pauză de 5 minute, pentru a-și pregăti poziția de apărare. Instanța a respins solicitarea.

16:14 Avocații Marinei Tauber au înaintat un demers de suspendare a examinării cauzei. Magistrata a respins demersul de suspendare, decizie ce nu poate fi supusă unei căi de atac.

15:52 Ședința instanței continuă, cu examinarea cauzei în fond.

15:47 Cererea de recuzare a Nataliei Costaș a fost respinsă ca neîntemeiată.

14:36 Avocații motivează cererea de recuzare a Nataliei Costaș: Noi punem în discuție comportamentul instanței față de participanții la proces. Ieri spunea că trebuie dosarul administrativ. Astăzi spune că nu trebuie.

13:23 În timp ce avocații pregătesc cererea de recuzare a magistratei, oamenii afară s-au prins într-o horă.

13:02 Marina Tauber: Avem probe că domnul Postică acționează la comanda politică. Dacă a fost sunat de către Maia Sandu, o să prezentăm probe la timpul potrivit. Nici judecătoarea Costaș nu este...sunt suspiciuni, dar am să mă informez mai detaliat și am să mă expun.

12:58 Ședința a fost închisă, pentru a fi examinată cererea de recuzare a Nataliei Costaș, depusă de avocații Partidului Șor.

12:56 Magistrata Natalia Costaș a respins cererea avocaților de amânare a ședinței și i-a avertizat pe avocații Marinei Tauber: Eu sunt în drept să pun capăt oricărui abuz de drepturi care se face în instanță. Avocat: Cer recuzarea judecătoarei.

Natalia Costaș: Instanța înregistrează cererea de recuzare și urmează ca aceasta să fie examinată.

12:45 Instanța declară că a fost citat Consiliul local de Circumscripție și prezintă numărul de înregistrare al actului confirmativ.

12:35 Avocatul Marinei Tauber cere amânarea ședinței de judecată, întrucât nu ar exista dovada recepționării sesizărilor de la poliție către Consiliul electoral de circumscripție Bălți.

12:29 Ilan Șor a ținut un discurs, online, în fața protestatarilor. Marina Tauber a făcut o baie de mulțime și a revenit în sala de judecată, care își reia ședința.

11:47 Magistrații de la Judecătoria Bălți au anunțat o pauză de o oră, pentru ca avocații apărării să examineze actele din dosar prezentate de către CEC, spune Marina Tauber. oamenii strigă „Justiția e cu noi, instanța nu e coruptă”.


11:46 Tauber: Vor să ne exludă pentru niște pateuri pe care le-au mâncat activiștii noștri. Domnul Postică de la CEC ți-a discreditat toată activitatea frumoasă de la Promo-LEX de până acum. Apropo, noi azi am luat aici micul dejun, SIS ați calculat cât am achitat?

11:40 Pe scenă au urcat artiști, care au cântat pentru protestatari. Marina Tauber a ieșit de la ședința de judecată, declarând că „decizia oricum este deja pregătită”.

11:30 Deputații Partidului Șor au părăsit ședința Parlamentului și au decis să meargă la Bălți, la protest.

11:15 „Dvs nu furați nimic de la Maia Sandu, ea însă vrea să vă fure viitorul, democrația și dreptul la alegere”, declară Marina Tauber în fața protestatarilor.

11:02 Mulțimea strigă „Jos Maia Sandu”, „Jos dictatura”.

Urmărește live protestul:


Pub