(doc) Curtea de Apel Chișinău a respins cererea Partidului Șor de anulare a deciziei CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea Partidului Șor împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale de anulare a înregistrării candidatului Marina Tauber în alegerile pentru primăria Bălți.

Foto: UNIMEDIA

„Se declară inadmisibilă acțiunea în contencios administrativ înaintată de către Partidul Politic „Șor” împotriva Comisiei Electorale Centrale cu privire la contestarea hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr.188 din 01.12.2021 cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor concurentului electoral Partidul Politic „Șor” în campania electorală aferentă alegerilor locale noi, pentru perioada de până la 30 noiembrie 2021.

Se explică Partidului Politic „Șor”, că declararea acțiunii ca inadmisibilă în temeiul art.207 alin.(2) lit. e) Cod administrativ exclude posibilitatea adresării repetate în judecată a aceluiași reclamant cu aceeași acțiune. Încheierea poate fi atacată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de 15 zile din momentul comunicării, prin intermediul Curții de Apel Chișinău”, se arată în decizia Curții de Apel.

Candidata Partidului Șor la alegerile din Bălți, Marina Tauber, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut anularea înregistrării acesteia în campania electorală. 

CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Tauber a spus că până la decizia instanței încă este candidat.

Fostul premier Ion Chicu a condamnat decizia și a cerut intervenția corpului diplomatic.

Puțin peste două puncte procentuale nu i-au ajuns Marinei Tauber pentru a deveni primar de Bălți. Candidata Partidului Șor a acumulat 47,93% din sufragii, fiind urmată, la mare distanță, de candidatul independent, Nicolai Grigorișin, cu 20,93%, arată datele publicate de Comisia Electorală Centrală.



Pub