DOC EXCLUSIV// Probleme cu gazul la Cuciurgan. Centrala suspendă livrările de curent către unii clienți

03 Dec. 2021, 15:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2021, 15:24 // Actual //  Lupu Eduard

Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) adoptat, în ședința de astăzi, Hotărârea privind asigurarea furnizării de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor deserviți de furnizorul SRL „Furnizare Energie”.

SRL „Furnizare Energie” a notificat ANRE, potrivit căreia compania este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali începând cu data de 04.12.2021 din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp, Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, începând cu data de 04.12.2021 și să pună la dispoziţia acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult 8 zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice.

Potrivit unei scrisori care a ajuns la Agenția pentru Reglementare în Energetică, Centrala de la Cuciurgan suspendă livrările de curent electric către Furnizare Energie din cauza situației de pe piața gazieră fără să ofere mai multe detalii.

Totodată, operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia.

Chișinăul a trecut în luna octombrie printr-o criză a gazelor când a expirat contractul de livrare cu Gazprom și a fost redusă cantitatea de gaze cu 35%. În rezultat, autoritățile moldovene au cumpărat gaz de la mai multe companii străine. Concernul rus insista pe prețurile de piață, care în prezent sunt de circa 1000 USD pentru mia de metri cubi. Însă în rezultatul intervenției oficialilor occidentali, Moscova a ajuns la un compromis cu Chișinăul, la un preț de 450 USD pentru mia de metri cubi.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău