A trecut frontiera, fără acte și fără control: Un cetățean ucrainean „a aterizat” ilegal în sudul țării

Un cetățean ucrainean în vârstă de 29 de ani , care a trecut ilegal frontiera a fost depistat de ofițerii Biroului Migrație și Azil (BMA). Acesta nu avea acte de identitate.

Foto: BMA

Potrivit informațiilor, ofițerii Biroului migrație și azil al MAI au organizat în sudul țării măsuri pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor. În cadrul acțiunii, ofițerii au depistat în raionul Taraclia un străin originar din Ucraina, fără acte de identitate, care nu a putut justifica prezența sa pe teritoriul Republicii Moldova.

Verificările efectuate au permis de a stabili identitatea bărbatului, în vîrstă de 29 ani și faptul că, acesta a intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, eludând punctul de trecere al frontierei de stat. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, iar străinul a fost reținut pentru un termen de 72 ore.

Dacă va fi dovedită vinovăția, străinul riscă amendă în mărime de până la 750 unități convenționale, sau închisoare de până la 2 ani, precum și interdicție de intrare în țară pe un termen de 5 ani.


Pub