Igor Popa, plasat sub control judiciar, a părăsit țara: Procurorii vor contesta cu recurs decizia judecătorului de instrucție

Igor Popa, aflat sub control judiciar, a părăsit țara. Judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a „permis” să plece la București. Procurorii sunt nemulțumiți de decizia ultimului și anunță că o vor contesta.

Foto:
„Igor Popa este plecat în București, România. Permisiunea de a pleca peste hotare i-a fost acordată în baza cererii dumnealui, de către judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, care i-a aplicat anterior măsura preventivă sub formă de control judiciar.

Procurorii nu sunt de acord cu decizia magistraților și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a PG, Mariana Cherpec.

La mijlocul lunii noiembrie, Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Procuratura Anticorupție anunța că va contesta hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu pe numele lui Igor Popa.

Fostul adjunct al fostului procuror general, Eduard Harunjen, procurorul Igor Popa, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana în decembrie 2019.

Igor Popa a fost anterior procuror general-adjunct, iar, după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general. Popa a fost subiectul mai multor scandaluri mediatice, fiind acuzat de fabricarea mai multor dosare penale în perioada guvernării comuniste, dar și de mușamalizarea dosarelor privind evenimentele din 7 aprilie 2009.


Pub