(video) Sportivii care au participat la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, decernați cu premii: „Suntem o țară mică, dar avem potențial și talente mari”

În această seară a avut loc ceremonia de înmânare a premiilor pentru sportivii Republicii Moldova care au participat la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2021. La eveniment a fost prezentă și președinta Maia Sandu, precum și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Foto: zugo.m

La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 8 sportivi din țara noastră au obținut performanțe deosebite, iar la Jocurile paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți ai 6 federații sportive naționale.

În debutul evenimentului, Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru sportivi: „Ne-ați oferit temei ca să trăim sentimentul de mândrie pentru țara noastră, R. Moldova, pecareați reprezentat-o cu demnitate, pe arena sportivă internațională. Ați demonstrat lumii că deși suntem o țară mică, avem potențial și talente mari. Performanțele dvs - o medalie de bronz și 12 locuri de frunte, reprezintă contribuția comunității sportive moldovenești la îmbunătățirea imaginii R. Moldova. Pentru că ați luptat la limită și puțin peste, vă exprim profunda mea recunoștință”.

„Vrem să creăm condiții pentru creșterea viitorilor campioni din rândul tinerilor din țara noastră. Putem face acest lucru împreună. Dragi olimpici, dvs sunteți exemplul pentru tânăra generație. Experiența și succesul obținut în cele mai prestigioase competiții au o enormă putere de convingere. Fiți mesagerii care prin exemplul personal, motivează, încurajează, sprijină tinerii să facă sport și îi îndeamnă, la rândul lor, să pronioveze cultura sportului în țara noastră”, a mai adăugat șefa statului.

Și prim-ministra Natalia Gavrilița a adresat un mesaj de felicitare sportivilor. „Cuvintele de mulțumire nu sunt de ajuns pentru efortul pe care îl depuneți zilnic. Munca dvs trebuie răsplătită, iar aspirațiile dvs - susținute. Iată de ce, dezvoltarea sportului de performanță și investițiile în îmbunătățirea infrastructurii de sport din RM se află pe lista de priorități a Guvernului. Pentru anul 2022, în proiectul Bugetului de Stat au fost alocate peste 160 de milioane de lei pentru dezvoltarea sportului național. Urmează să îmbunătățim și cadrul de politici, pentru modernizarea sistemului de educație fizică și sport, dar cel mai important este să oferim susținerea necesară participării sportivilor de performanță la competiții naționale și internaționale și să dezvoltăm oportunități pentru atragerea fondurilor necesare dezvoltării bazelor sportive în toată țara”, a punctat șega Guvernului.

Urmăriți ceremonia integral, pe UNIMEDIA:



Pub