(video) Dumitru Godorog rupe tăcerea: Nu sunt proxenet, am stat 7 luni închis. Nu cred că Natalia Moloșag merită demisia

Dumitru Godorog, „consilierul” Nataliei Moloșag, rupe tăcerea. Acesta declară că mai multă informație apărută în presă este falsă și interpretată greșit. „Nu sunt proxenet, dar videochat online a fost și atât, mai multe explicații pe baza aceasta nu mai dau”. Totodată, Godorog afirmă că „nu a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului, iar Natalia Moloșag nu merită demisia”. 

Foto: ombudsman.md

Da, am fost condamnat, am ispășit pedeapsa timp de trei ani, condiționat. Timp de trei ani, nu am încălcat legea în niciun fel. Timp de trei ani, nu s-a observat după mine absolut nimic, se poate verifica și la probațiune și la poliție. Și cu asta punct despre mine. Presa scrie proxenet. Cândva, poate am greșit cu ceva, dar niciodată nu am fost proxenet, a fost video chat online și atât, mai mult explicații nu vreau să dau. 

Din punctul meu de vedere nu am afectat imaginea oficiului. Prețul care probabil va plăti Natalia este demisia. Prețul la ce? Mereu a fost pentru dreptate, nu prima dată are probleme cu presa. Mi-a dat o șansă, nu cum scrie presa. Nu am stat 4 ani închis, au fost 3 ani condiționat și 7 luni am stat închis. Nu cred că ea a încălcat vreo lege sau că prezența mea a afectat imaginea și nu cred că merită demisia”, a declarat acesta.

Totodată, acesta a mai adăugat că opoziția parlamentară „profită de ocazie pentru a obține credit politic pe această temă”.


Avocata Poporului Natalia Moloșag a demisionat. Aceasta a depus o cerere în acest sens, în această dimineață la Parlament.

PAS a anunțat ieri că așteaptă demisia acesteia.

Tot ieri, deputatul PAS, Dumitru Alaiba s-a arătat nemulțumit de explicațiile publice prezentate de Avocata Poporului, Natalia Moloșag, privind „consilierul” său personal, care a fost condamnat pentru proxenetism, Dumitru Godorog.

Avocata Poporului, după două zile de tăcere, a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septrembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.ONG-urile au cerut explicații

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.


Pub