Maia Sandu: Nu am avut ocazia să o cunosc pe doamna Moloșag. Răspunsurile ei nu au fost convingătoare

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce Avocata Poporului, Natalia Moloșag, și-a anunțat demisia. Șefa statului a menționat că nu a avut „ocazia” să o cunoască, chiar dacă a fost reprezentată de aceasta „într-un caz”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Ediție Specială la TVR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„În primul rând vreau să fac o precizare, eu nu am avut ocazia să o cunosc pe doamna Moloșag chiar dacă m-a reprezentat într-un caz, dar eu fiind în această luptă politică am avut multe situații în care am avut nevoie de avocat în luptele cu oponenții mei politici și în unele situații avocații erau angajați de echipa de campanie sau de partid, deci în cazul acesta chiar nu am cunoscut-o nici până nici după.

Din ce am văzut eu, răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare și nu pot spune exact ce s-a întâmplat acolo și dacă a avut dreptat sau dacă nu. Am văzut doar că răspunsurile la suspiciuni nu au fost convingătoare, dar ce s-a întâmplat după a fost un val de critici care nu au mai lăsat timp și loc ca lucrurile să se analizeze și ca să nu fie o atitudine superficială, deci lucrurile s-au întâmplat foarte repede, valul a venit foarte mare, omul și-a dat demisia și cu asta s-a terminat, în ce măsură este vinovată, nu este vinovată deja nu mai interesează pe nimeni, din păcate, așa că ce s-a întâmplat cu imaginea PAS care a promovat-o e altă întrebare, chiar dacă a fost o greșeală, lucrurile se corectează și se merg mai departe, dar eu nu cred că din perspectiva asta trebuie să discutăm. Eu vreau să vă spun un lucru, cele două principale motive care refuză oamenii să vină în instituții publice atunci când sunt invitați sunt salariile și doi linșajul public, deci foarte mulți oameni spun că nu vor să vină și pentru o greșeală sau pentru o suspiciune sau pentru ceva care s-a întâmplat acum 30 de ani să fie linșați public”, a menționat Maia Sandu.

Avocata Poporului Natalia Moloșag a demisionat. Aceasta a depus o cerere în acest sens, în această dimineață la Parlament.

PAS a anunțat ieri că așteaptă demisia acesteia.

Tot ieri, deputatul PAS, Dumitru Alaiba s-a arătat nemulțumit de explicațiile publice prezentate de Avocata Poporului, Natalia Moloșag, privind „consilierul” său personal, care a fost condamnat pentru proxenetism, Dumitru Godorog.

Avocata Poporului, după două zile de tăcere, a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.ONG-urile au cerut explicații

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.


Pub