Igor Popa, procurorul cercetat pentru îmbogățire ilicită, a plecat din țară. Judecătorul i-a permis aceasta în scopuri medicale

popoa-920×509

Igor Popa, procuror cercetat în stare de libertate, a părăsit țara. Judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a permis să plece la București. Procurorii vor contesta această hotărâre.

„Igor Popa este plecat în București, România. Permisiunea de a pleca peste hotare i-a fost acordată în baza cererii dumnealui, de către judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, care i-a aplicat anterior măsura preventivă sub formă de control judiciar. Procurorii nu sunt de acord cu decizia magistraților și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, se arată într-un comunicat

La mijlocul lunii noiembrie, Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Procuratura Anticorupție anunța că va contesta hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive – arestul la domiciliu pe numele lui Igor Popa.

Amintim că pe 9 noiembrie 2021 Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de îmbogățire ilicită.

Igor Popa a fost numit în funcția de procuror al sectorului Râșcani în 2012.

În 2014, prin hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor, Popa a fost propus Procurorului General  pentru desemnarea sa  în componenţa Consiliului Institutului Naţional al Justiţiei, pentru un mandat de patru ani.

În martie 2016, acesta este propus în funcția de procuror al municipiului Chişinău pentru un mandat de cinci ani. Iar câtva zile mai târziu – numit în funcția de procuror-șef al municipiul Chișinău.

În 2017 ajunge în funcția de adjunct al Procurorului General. Iar în prezent, Igor Popa deține funcția de șef al oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente