image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării Marinei Tauber la alegerile de la Bălți

UPDATE 20:52 // Comisia Electorală Centrală recomandă Judecătoriei Bălți anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți. Hotârâre a fost aprobată cu 6 voturi „pro”.

__________________

UPDATE 19:45 // Ședința CEC a fost reluată. Dezbaterile au început.

__________________

UPDATE 18:44 // Tauber acuză membrii CEC că vor să o elimine din cursa electorală. „Dvs vreți scoateți din cursă, din această sală. Nu lăsați exprim”, a afirmat Tauber. În replică președinta CEC Angelica Caraman a îndemnat-o pe Tauber să aibă răbdare: „Nu ne întrerupeți. Nu sunteți la tribuna Parlamentului”.

Angelica Caraman a supus votului încheierea dezbaterilor, întrucât Marina Tauber întrerupe desfășurarea ședinței. „Ceea ce face doamna Tauber deviază de la procedură. Am să pun la vot propunerea de încheiere a dezbaterilor”, a spus Caraman. Propunerea a fost acceptată. Membrii CEC au luat o pauză de 40 de minute.

______________________

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale Pavel Postică a propus un proiect de hotărâre privind excluderea din turul doi al alegerilor pentru primăria Bălți a candidatului Partidului Șor, Marina Tauber.

În proiectul de hotărâre se menținează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale a candidatului Marina Tauber. Tauber este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Mai mulți deputați, dar și membri ai Partidului „Șor” protestează în fața CEC. Amintim că Ilan Șor a acuzat în această dimineață că membrul Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, face presiuni asupra celorlalți membri ai CEC, pentru a-i convinge să o scoată pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți.

În primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie, din Bălți, Marina Tauber a câștigat detașat, acumulând 47% din voturi. Tauber concurează în cel de-al doilea tur de scrutin, din 5 decembrie, cu candidatul independent Nicolae Grigorișin.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Ședința CEC poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: