Avocata Poporului „precaută soluții pentru a demisiona”, dar numai după finalizarea anchetei organelor competente

Avocata Poporului Natalia Moloșag a declarat că va „precăuta posibilitatea prezentării demisiei din funcție, dar după ce toate organele de control și de drept se vor expune asupra controlului inițiat”. Totodată aceasta menționează că demisia sa nu va ține de „informațiile denigratoare” apărute în spațiul public, despre faptul că ar fi consilisată de un fost proxenet, dar strict pentru „a nu afecta credibilitatea instituției”.

Foto: ombudsman.md

„Nu mi-am putut permite ca să încep mandatul încredințat cu admiterea ilegalităților, nu mi-am putut permite să admit ilegalitățile funcționale ale patrimoniului instituției. Vă asigur că rezultatul controlului realizat atât prin inventarierea patrimoniului, cât și controlul financiar vor fi transmise imediat organelor competente.

Imediat cu realizarea controlului și informarea organelor de drept despre rezultatele acestui control, inclusiv de Serviciul de Securitate, pentru a nu afecta imaginea și credibilitatea instituției voi precăuta posibilitatea prezentării demisiei din funcție, dar după ce se va finaliza acest control și toate organele de control și de drept se vor expune asupra acestuia.

Vreau să menționez încă odată că demisia mea nu va ține de ceea ce a apărut în spațiul public ca informație denigratoare și că eu aș fi admis încălcarea obligațiilor mele în calitatea de conducător a instituției naționale de protejare a drepturilor omului sau că aș fi admis a obligațiilor mele de mandat în calitate de Avocat al Poporului, ci exclusiv această decizie va fi luată pentru a nu afecta credibilitatea instituției pe plan intern și extern”, susține Moșolog.

Liderii politici au venit cu reacții dure, după explicațiile Avocatei Poporului privind „consilierea” din partea unui fost condamnat pentru proxenetism. „Se pare că noi și guvernarea trăim în realități paralele”, spune Mariana Durleșteanu. „A rămas să facă „incluziune socială” a pedofililor în școli”, se revoltă fostul prim-ministru, Ion Chicu.

„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială" a pedofililor prin școli și grădinițe...și ambele pot fi satisfăcute de realizările sale”, a comentat, la rândul său, fostul prim-ministru, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială" a pedofililor prin școli și grădinițe...și ambele pot fi satisfăcute de realizările sale”, a comentat, la rândul său, fostul prim-ministru, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

Reacțiile vin după ce Avocata Poporului, după două zile de tăcere, a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidat acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe peședinta țării, Maia Sandu.ONG-urile au cerut explicații

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.


Pub